fbpx

Time Star Media hamert op belang licht- en geluidstechniek.

Hoe gaat het eraan toe als je een event organiseert? Wat komt er zoal bij kijken? SEM productions werkt samen met mooie opdrachtgevers en fijne partners. Hoe ervaren zij de samenwerking? En wat zijn dat voor projecten? In dit artikel kijkt Wouter Taal van Time Star Media terug op het jaarlijkse NVVB congres en de waarde van goed licht- en geluid.

Time Star Media uit Meppel was in april 2019 de producent van het jubileumcongres van de 25-jarige NVVB, de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken. De NVVB ondersteunt gemeenten bij hun dienstverlening op dit terrein. Thema’s zijn digitalisering, toegankelijkheid, privacy, identiteit en identificatie, innovatie en organisatie van verkiezingen. Het congres in Noordwijkerhout duurde twee dagen. Duizend bezoekers uit het hele land kwamen erop af.

De NVVB houdt elk jaar een congres. Videoproducent Time Star Media is hier al een aantal edities bij betrokken. Eigenaar Wouter Taal: “Het begon ooit met één camera voor één spreker, toen een tweede, daarna kwam de indeling van de vloer. En nu voeren we de volledige regie. We hebben het geheel visueel heel anders neergezet. Intiemer, minder massaal, met meer dynamiek.”

“We zijn vier dagen bezig geweest. De sfeer onderling is dan heel goed. Iedereen weet wat hij moet doen en dat werkt fijn.”

Van alle kanten belicht

Veranderingen in de opzet hebben gevolgen voor de vereiste beeld- en geluidtechniek. Wouter: “Ook is er tijdens de jubileumeditie een toneelstuk opgevoerd. Dat is niet zomaar wat. Het podium moet dan van alle kanten worden belicht.”

Met SEM productions doet Time Star Media al sinds 2013 projecten samen. “Toen voor de NVVB licht en geluid in al hun complexiteit erbij kwamen, hebben we gelijk SEM productions ingeschakeld. Over hun kwaliteit kan ik kort zijn: die is gewoonweg altijd goed. Wij hebben een goed beeld van wat we willen. Maar wij denken vooral in plaatjes. Voor ons is een lamp een lamp. Bij SEM productions weten ze precies wat waarvoor nodig is. Wat wij willen, vullen zij technisch in. Zij denken mee, we trekken samen op. We zijn vier dagen bezig geweest. De sfeer onderling is dan heel goed. Iedereen weet wat hij moet doen en dat werkt fijn.”

‘Kleinigheden’
In de voorbereiding van zo’n evenement zijn er talloze details waarvan je pas merkt dat het géén kleinigheden zijn als er wat loos is. “Iets onverwachts kan tijdens de opbouw altijd gebeuren en dat gebeurt ook altijd wel. Daar zijn ze bij SEM productions op voorbereid: het wordt tijdig opgelost. De eindklant merkt er niets van. Die zit dan ook niet te wachten op verhalen waarom dingen niet kunnen.”
Behalve de regie van het congres had Time Star Media de taak het evenement zichtbaar te maken: vooraf op social media en nadien op video. Goed licht en geluid vergroten de kwaliteit van de videoproductie, geeft Wouter aan.
“Ook moet je de impact van licht- en geluidstechniek op de beleving niet onderschatten,” constateert hij. “Heb je goede sprekers, dan wil je dat die ook goed overkomen. Techniek mag dus geen sluitpost zijn, zoals je nog te vaak ziet. Gelukkig was dat hier niet het geval, en dat hebben de bezoekers doorlopend gemerkt.”

2019-12-02T10:48:25+01:00